ΚΥΠΡΟΣ

Το ΑΞΙΚ μετρά 50 χρόνια ιστορίας

Αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την ίδρυση του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ) ήταν η φετινή τελετή για τους απόφοιτους του. 

Στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (16/7) στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, αποφοίτησαν 84 φοιτητές στους κλάδους της Ξενοδοχειακής και Τουριστικής Διεύθυνσης και των Μαγειρικών Τεχνών, πλήρως καταρτισμένοι και εξοπλισμένοι με γνώσεις και δεξιότητες έτοιμοι να αναλάβουν καίρια πόστα στην τουριστική βιομηχανία του τόπου μας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του o Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και απένειμε τις τιμητικές πλακέτες στους τιμώμενους Υπουργούς και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΞΙΚ. Επίσης απένειμε τα Προεδρικά Βραβεία στους αριστεύσαντες της ακαδημαϊκής χρονιάς 2018-2019.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Συλλούρης εξήρε τη σημαντική προσφορά του ΑΞΙΚ στα 50 χρόνια της λειτουργίας του ως βασικός τροφοδότης της ξενοδοχειακής και επισιτιστικής βιομηχανίας της Κύπρου με άρτια καταρτισμένο προσωπικό και ευχήθηκε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να στηρίζει το νευραλγικό αυτό τομέα της οικονομίας.

Τόνισε δε, ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για υπαγωγή του ΑΞΙΚ στο Υπουργείο Παιδείας θα αποτελέσει ένα ακόμα βήμα προς την αναβάθμιση του ιστορικού αυτού ιδρύματος.

AXIK 50 YEARS
Στιγμιότυπο από την τελετή αποφοίτησης του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου (ΑΞΙΚ). [Photo Credits: PIO]
Στην ομιλία της, η Διευθύντρια του ΑΞΙΚ, Εύη Σωτηρίου, τόνισε ότι η ιστορικότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ένα πολύτιμο αγαθό που αξιοποιείται από τα αναπτυγμένα κράτη για προσέλκυση ξένων φοιτητών.

Με τις πρόσφατες αποφάσεις της η πολιτεία κατέδειξε ότι αναλαμβάνει το ιστορικό της χρέος να επενδύσει στην αναβάθμιση του ιστορικού αυτού Ινστιτούτου, σημείωσε η Δρ Σωτηρίου.

«Εργαζόμαστε με το όραμα να καταστήσουμε το ΑΞΙΚ πρότυπη δημόσια σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για επαγγελματική ειδίκευση στον τουρισμό, ένα περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο για τα ξενοδοχειακά, γαστρονομικά και τουριστικά επαγγέλματα που να προάγει τη φιλοξενία, την ποιότητα και τη διά βίου μάθηση σε αυτό τον τόσο σημαντικό και δυναμικό τομέα της κυπριακής, ευρωπαϊκής και διεθνούς οικονομίας», είπε η Δρ Σωτηρίου.

Εξηγόντας, η Δρ Σωτηρίου είπε πως «Με τον τρόπο αυτό το ΑΞΙΚ θα συμβάλει ουσιαστικά στην επίτευξη του στόχου μετεξέλιξης της Κύπρου σε Περιφερειακό Κέντρο Εκπαίδευσης, ειδικότερα στον τομέα του τουρισμού, όπου μπορεί να αναπτυχθεί συγκριτικό πλεονέκτημα».

Κατά την εκδήλωση τιμήθηκαν η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης, για την καθοριστική συνεισφορά τους στην υπαγωγή του ΑΞΙΚ στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για περαιτέρω αναβάθμισή του.

Τίμηθηκε επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΞΙΚ για τη στήριξή του.

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων, κρατικοί αξιωματούχοι, προέδροι και γενικοί διευθυντές τουριστικών συνδέσμων/οργανισμών και άλλοι αξιωματούχοι/παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας, γονείς και φίλοι των αποφοίτων.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close

Χρησιμοποιείς Adblock... :-(

Αν μπορούσες να απενεργοποιήσεις το Adblock θα έκανες κάποιους συνανθρώπους σου χαρούμενους. Δηλαδή εμάς, που τα μοναδικά έσοδα μας είναι από τις διαφημίσεις. Δεν θα το παρακάνουμε. Υπόσχεση! :-)