Ο κύκλος του τηλεοπτικού έπους ‘Game of Thrones‘ έκλεισε με την τηλεθέαση στο φινάλε να ξεπερνά κάθε προηγούμενο ρεκόρ της HBO.

Το τελευταίο επεισόδιο, με τίτλο ‘The Iron Throne’, παρακολούθησαν το βράδυ της Κυριακής 13,6 εκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ με τις επαναλήψεις και τα streaming ο αριθμός έφτασε τα 19,3 εκατομμύρια.

Οι αριθμοί αυτοί όχι μόνο ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο επεισόδιο του Game of Thrones, αλλά αποτελούν ρεκόρ σε ολάκερη την ιστορία του αμερικανικού δικτύου της HBO.

Το προηγούμενο ρεκόρ του Game of Thrones είχε γίνει στις 12 Μαΐου 2019 με το προτελευταίο επεισόδιο, ‘The Bells’, το οποίο παρακολούθησαν στην αρχική ώρα προβολής του 12,48 εκατομμύρια τηλεθεατές και συνολικά 18,4 εκατομμύρια.

Αναμφισβήτητα η 8η και τελευταία σεζόν είναι η πλέον επιτυχημένη της σειράς, αφού τα πέντε από τα έξι επεισόδια της βρίσκονται ανάμεσα στα Top 6 με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία του Game of Thrones. Έκτο είναι το φινάλε της 7ης σεζόν.

Συμπεριλαμβανομένων των streaming, DVR και επαναλήψεων, ο μέσος όρος τηλεθέασης της 8ης σεζόν έφτασε τα 44,2 εκατομμύρια – δηλαδή 10 εκατομμύρια πιο πάνω από την προηγούμενη.

Το προηγούμενο ρεκόρ με την μεγαλύτερη τηλεθέαση ενός επεισοδίου της HBO κατείχε από το 2002 η πρεμιέρα της 4ης σεζόν της σειράς ‘The Sopranos’, που έφτασε τα 13,43 εκατομμύρια. Βέβαια, τότε δεν υπήρχαν streaming και DVR.

Η σειρά ‘The Sopranos’ κατείχε επίσης το ρεκόρ με την πιο ψηλή τηλεθέαση τελευταίου επεισοδίου της HBO, με το φινάλε της να είχε φτάσει το 2007 στα 11,9 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com