Πολιτική

Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης Αναστασιάδη

Με τον ανασχηματισμό του Δεκεμβρίου 2019 αναλαμβάνουν οι Πετρίδης στο Οικονομικών, Νουρής στο Εσωτερικών, Προδρόμου στο Παιδείας, Καρούσος στο Συγκοινωνιών και νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ο Κούσιος.

Σε ανασχηματισμό της σύνθεσης του Υπουργικού Συμβουλίου και των Επιτρόπων προχώρησε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ενασκώντας τις δυνάμει του Συντάγματος εξουσίες του.

Περιορισμένος, όπως άλλωστε αναμενόταν, ο ανασχηματισμός στο υπουργικό Συμβούλιο, περιλαμβάνει τέσσερα νέα πρόσωπα, δύο ανακατατάξεις και μηδέν γυναίκες. Αλλαγές έγιναν και στους Επιτρόπους της κυβέρνησης.

Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Στο υπουργείο Οικονομικών διορίζεται ο μέχρι τώρα υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης. Ως υπουργός Εσωτερικών διορίζεται ο μέχρι σήμερα βουλευτής Λευκωσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Νουρής.

Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας διορίζεται ο μέχρι σήμερα Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου. Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων διορίζεται ο μέχρι τώρα Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος.

Ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο δικηγόρος Κυριάκος Κούσιος και Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διορίζεται ο μέχρι σήμερα Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, Παναγιώτης Σεντώνας.

Μέσα στο ίδιο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποφάσισε τον διορισμό του, Κώστα Χαμπιαούρη ως Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων και της Κλέλιας Βασιλείου ως Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Εκτός κυβέρνησης τέθηκαν ο Χάρης Γεωργιάδης, υπουργός Οικονομικών και η Βασιλική Αναστασιάδη, υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Η διαβεβαίωση και ανάληψη καθηκόντων των νέων υπουργών θα γίνει την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019, ενώ οι νέοι Επίτροποι αναλαμβάνουν καθήκοντα την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close