Κύπρος

Το παλαιό δημοτικό σχολείο του Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς γίνεται παράρτημα του ΤΕΠΑΚ

Η απόφαση για αξιοποίηση του παλιού Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Αγρού από το Τμήμα Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ, εντάσσεται στην Εθνική Στρατηγική για την Ανάπτυξη των Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους.

Την απόφαση για αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του παλαιού δημοτικού σχολείου της κοινότητας Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς από Τμήμα Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ, εξήγγειλε το Σάββατο ο αρμόδιος υπουργός.

Σύμφωνα με την απόφαση, στους χώρους του παλαιού δημοτικού σχολείου θα ιδρυθούν εργαστήρια, μικρός αριθμός καλλιτεχνικών εστιών και χώρος εκθέσεων, υπό την εποπτεία του Τμήματος Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός είδους παραρτήματος του Τμήματος Καλών Τεχνών, με σκοπό τη στέγαση καλλιτεχνικών residencies (για καλλιτέχνες από το εξωτερικό αλλά και την Κύπρο), όπως και τη διεξαγωγή σεμιναρίων-εργαστηρίων για τους φοιτητές του Τμήματος (και της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, γενικότερα).

Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα για εμπλοκή των μελών των τοπικών κοινοτήτων της περιοχής, τόσο για τα παραπάνω όσο και για διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Ο Άγιος Ιωάννης είναι κτισμένος σε μια τραχιά πλαγιά στους πρόποδες της Παπούτσας, στη γεωγραφική περιοχή της Πιτσιλιάς. Βρίσκεται σε υψόμετρο 850 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας και απέχει 37 χιλιόμετρα από την πόλη της Λεμεσού, 60 χιλιόμετρα από τη Λευκωσία και μόλις 3 χιλιόμετρα από την κοινότητα του Αγρού.

Ο υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Κώστας Χαμπιαούρης, επισκέφθηκε σήμερα τον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς, όπου μετά από συνάντηση με τους εμπλεκόμενους φορείς, εξήγγειλε την απόφαση για συνεργασία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Ιωάννη.

Η εξαγγελία έγινε στην παρουσία του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου, Μιχάλη Ιωακείμ, του Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, Ανδρέα Αναγιωτού και της Συντονίστριας του Τμήματος Καλών Τεχνών, δρος Κλίτσας Αντωνίου.

This slideshow requires JavaScript.

Η απόφαση εντάσσεται στην Εθνική Στρατηγική για την Ανάπτυξη των Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους και αναμένεται να επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην τοπική κοινωνία.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close