Διεθνή

Τουρκική προπαγάνδα στα social media μετά την εισβολή στη Συρία

Μία εντελώς διαφορετική εικόνα επιχειρούν να περάσουν οι Τούρκοι, την ώρα που ο τουρκικός στρατός σφυροκοπεί κουρδικούς στόχους στη βορειοανατολική Συρία.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε χθες Τετάρτη το πράσινο φως για να εισβάλουν τα τουρκικά στρατεύματα στη βόρεια Συρία και αφού πραγματοποιήθηκαν οι βομβαρδισμοί και η επέλαση των χερσαίων δυνάμεων, σειρά παίρνει η προπαγάνδα.

Με φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν Τούρκους στρατιώτες να προστατεύουν γυναίκες και παιδιά, φαίνεται να προπαγανδίζουν υπέρ της τουρκικής εισβολής στη Συρία.

This slideshow requires JavaScript.

Αυτό αποδεικνύεται και από το πρώτο trend στο Twitter της Τουρκίας #TurkeyJustKilledTerrorists («Η Τουρκία μόλις σκότωσε τρομοκράτες»), ενώ οι εικόνες που δημοσιεύονται με τους Τούρκους στρατιώτες που συμμετέχουν στον πόλεμο στη Συρία συνοδεύονται από hashtag «η Τουρκία δεν πείραξε ποτέ παιδιά και αμάχους».

This slideshow requires JavaScript.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ προκαλεί Ελλάδα-Κύπρο-Αίγυπτο

Η επικοινωνιακή πολιτική όμως της Τουρκίας συνεχίζεται χωρίς σταματημό καθώς το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του κατηγορεί Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο ότι στηρίζουν τις θέσεις των Κούρδων της Συρίας, κατηγορώντας τες ότι υποστηρίζουν την τρομοκρατία.

Οι φωτογραφίες της προπαγάνδας από την Τουρκία για τον πόλεμο στη Συρία

Καταιγισμός στο Twitter με φωτογραφίες Τούρκων στρατιωτών να δείχνουν ότι είναι στο πλευρό των αμάχων και καταδιώκουν τρομοκράτες.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close