Μεταφορές

Έλεγχος των σχολικών λεωφορείων με εντολή του υπουργού Μεταφορών

Οι Εταιρείες Δημοσίων Τακτικών Μεταφορών καλούνται να αποστείλουν τα στοιχεία για τα σχολικά και τα πιστοποιητικά καταλληλότητάς τους.

Ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος έδωσε εντολή την Παρασκευή για έλεγχο όλων των σχολικών λεωφορείων, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο πληρούν τα κριτήρια ασφάλειας.

Η εντολή προέκυψε μετά από επιθεώρηση που έκανε ο ίδιος σε σχολικό λεωφορείο, κατόπιν παραπόνων από το Σύνδεσμο Γονέων και το γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας για την κατάσταση των λεωφορείων.

Ο κ. Καρούσος επιβιβάστηκε το πρωί στο λεωφορείο που μεταφέρει μαθητές από τη Σια προς το γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας και μεταξύ άλλων εντόπισε σπασμένα καθίσματα και χαλασμένες ζώνες.

«Η κατάσταση ήταν απογοητευτική», είπε ο υπουργός μετά την πρωινή επιβίβαση του.

[Photo Credits: Yiannis Karousos/FACEBOOK]

Για το συγκεκριμένο λεωφορείο δόθηκαν οδηγίες για να ακινητοποιηθεί και να ελεγχθεί λεπτομερώς, ανέφερε περαιτέρω ο κ. Καρούσος.

Αμέσως μετά, ο υπουργός έδωσε εντολή, ώστε από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 να αρχίσει ο έλεγχος όλων των σχολικών λεωφορείων και να διαπιστωθεί κατά πόσο πληρούν τα κριτήρια ασφάλειας και ποιότητας.

Το Υπουργείο Μεταφορών ζήτησε από όλες τις Εταιρείες Δημοσίων Τακτικών Μεταφορών να αποστείλουν τα στοιχεία για τα σχολικά λεωφορεία, καθώς και τα σχετικά πιστοποιητικά καταλληλότητάς τους.

«Με την ασφάλεια των πολιτών και ακόμη περισσότερο όταν πρόκειται για τα παιδιά μας δεν θα ανεχτούμε τέτοιου είδους κατάσταση στις συγκοινωνίες», είπε ο υπουργός, τονίζοντας πως «Θα είμαστε αυστηροί και είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να προσφέρουμε τα στοιχειώδη στους μαθητές μας».

Διαβάστε περισσότερα

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close