Μεταφορές

Μόνιμη βάση της Wizz Air η Λάρνακα, ανακοινώθηκαν 11 νέοι προορισμοί

Η ουγγρική αεροπορική εταιρεία Wizz Air ανακοίνωσε την Πέμπτη την καθιέρωση μόνιμης αεροπορικής βάσης στο αεροδρόμιο ‘Γλαύκος Κληρίδης’ στη Λάρνακα, με δύο αεροσκάφη και έντεκα νέες πτήσεις στα υφιστάμενα δρομολόγια της.

Την ανακοίνωση έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Wizz Air József Váradi κατά τη διάρκεια διάσκεψης τύπου που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, παρουσία του υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου και του υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου.

«Ήρθαμε για να μείνουμε», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας, προσθέτοντας ότι η Wizz Air θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου και στην άνοδο της τουριστικής βιομηχανίας της. «Τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη Airbus A320 και A321, καθώς και τα βελτιωμένα προστατευτικά μέτρα μας, θα διασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες υγιεινής για τους ταξιδιώτες» είπε ο József Váradi.

Ο υπουργός Μεταφορών χαρακτήρισε ως σημαντική αυτή την εξέλιξη, στην προσπάθεια που κάνει η Κύπρος για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας και της οικονομίας. «Η αποκατάσταση της συνδεσιμότητας της Κύπρου ξεκινά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς συνδυάζεται με τη δημιουργία βάσης από μια σημαντική αεροπορική εταιρεία», είπε ο Γιάννης Καρούσος, προσθέτοντας ότι τα οφέλη για τη χώρα μας είναι πάρα πολύ σημαντικά, καθότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίες.

Ο υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι διανοίγονται προοπτικές για μεταφορά επιπρόσθετων τουριστών στην Κύπρο, μέχρι και 300.000 ολόχρονα, καθώς η εταιρεία θα πραγματοποιεί πτήσεις και κατά τη χειμερινή περίοδο.

Οι νέες πτήσεις της Wizz Air θα ξεκινήσουν από την 1η Ιουλίου και αφορούν πτήσεις προς επτά χώρες: Αρμενία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Πολωνία, Ρουμανία και Φιλανδία. Έως τώρα, η Wizz Air δεν πραγματοποιούσε πτήσεις από τη Λάρνακα προς αυτές τις χώρες, πλην της Πολωνίας και της Ρουμανίας.

Οι νέες πτήσεις της Wizz Air από το αεροδρόμιο της Λάρνακας

Προορισμοί Ημέρες πτήσεων Έναρξη πτήσεων
Αθήνα (Ελλάδα) Καθημερινά 1 Ιουλίου 2020
Θεσσαλονίκη (Ελλάδα) Καθημερινά 1 Ιουλίου 2020
Κοπεγχάγη (Δανία) Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 1 Ιουλίου 2020
Μπιλούντ (Δανία) Πέμπτη, Κυριακή 2 Ιουλίου 2020
Γερεβάν (Αρμενία) Δευτέρα, Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020
Καρλσρούη/Μπάντεν-Μπάντεν (Γερμανία) Τρίτη, Σάββατο 4 Ιουλίου 2020
Βρότσλαβ (Πολωνία) Δευτέρα, Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020
Ντόρτμουντ (Γερμανία) Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 11 Ιουλίου 2020
Μέμινγκεν/Δυτικό Μόναχο (Γερμανία) Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 11 Ιουλίου 2020
Τούρκου (Φινλανδία) Τετάρτη, Κυριακή 12 Ιουλίου 2020
Σουτσεάβα (Ρουμανία) Δευτέρα, Παρασκευή 13 Ιουλίου 2020

 

Η αεροπορική εταιρία Wizz Air ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2003 και προσφέρει πτήσεις με ναύλα χαμηλού κόστους στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη. Ο στόλος της αποτελείται από 81 αεροσκάφη και εκτελεί πτήσεις σε Ευρώπη, Ισραήλ και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η άφιξη της πρώτης πτήσης της εταιρείας Wizz Air στην Κύπρο έγινε τον Δεκέμβριο του 2010, ενώ μέχρι το 2019 μετέφερε πάνω από 800 χιλιάδες επιβάτες από και προς την Κύπρο.

«Στο πλαίσιο της επέκτασης της Wizz Air, η αεροπορική εταιρεία συνεχίζει να αυξάνει τις δραστηριότητές της στην Κύπρο κατά 60% και να ηγείται της αγοράς. Η βασική εγκατάσταση στη Λάρνακα θα δημιουργήσει περισσότερες από 100 νέες άμεσες θέσεις εργασίας με την αεροπορική εταιρεία και ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας σε συνδεδεμένες βιομηχανίες», ανέφερε η εταιρεία.

Διαβάστε περισσότερα

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close