Θέατρο

Τριπλή διάκριση για τη θεατρική ομάδα κρατουμένων του τμήματος Φυλακών

Η θεατρική ομάδα των κρατουμένων συμμετείχε στο Παγκύπριο Φεστιβάλ, με το έργο του Μιχάλη Πιτσιλλίδη «Οι Κληρονόμοι», σε σκηνοθεσία της Ζωής Κυπριανού.

Τρεις πολύ τιμητικές διακρίσεις έλαβε η θεατρική ομάδα κρατουμένων του τμήματος Φυλακών στο ετήσιο παγκύπριο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου που διοργάνωσε ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ).

To 32ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου διεξήχθη από τις 14 Οκτωβρίου μέχρι τις 24 Νοεμβρίου 2019, και σε αυτό συμμετείχαν 37 θεατρικές παραστάσεις – κυπριακού, ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

Η θεατρική ομάδα των κρατουμένων συμμετείχε στο Παγκύπριο Φεστιβάλ, με το έργο του Μιχάλη Πιτσιλλίδη «Οι Κληρονόμοι», σε σκηνοθεσία της Ζωής Κυπριανού και διακρίθηκε ως μία από τις τρεις καλύτερες παραστάσεις που επιλέχθηκαν να προβληθούν στο θέατρο του ΘΟΚ, λαμβάνοντας παράλληλα το χρηματικό ποσό των €1000.

Από τους συμμετέχοντες της θεατρικής παράστασης βραβεύθηκαν ο Φαέθων Μιχαηλίδης με το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου (εξ ημισείας με τον Αντώνη Κοκωνά της θεατρικής ομάδας «Παράβαση» Λυμπιών) και ο Τάσος Αντωνίου με το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Η Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών ανέφερε την Τρίτη σε ανακοίνωση της πως τα τελευταία σχεδόν πέντε χρόνια, επενδύει στην παιδεία των κρατουμένων, η οποία επιτυγχάνεται μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος, των τεχνών και της ενεργού συμμετοχής των κρατουμένων στα πολιτιστικά δρώμενα, συντελώντας στην καλλιέργεια του πνεύματος, του ήθους και της ομαδικότητας.

«Το θέατρο είναι παιδεία, είναι η αισθητική έκφραση του πολιτισμού, το οποίο όπως και ο πολιτισμός δεν χωρούν διακρίσεις. Ο πολιτισμός μιας χώρας βρίσκεται παντού και σε καμία περίπτωση δεν οριοθετείται εκτός των Φυλακών.», είπε η διεύθυνση του τμήματος Φυλακών.

Η θεατρική παράσταση «Οι Κληρονόμοι» θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, 2019 και ώρα 20:00. Η είσοδος έχει καθοριστεί στο συμβολικό ποσό των 5 ευρώ και τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν στο Ταμείο Ευημερίας Κρατουμένων. Εισιτήρια προπωλούνται στο Τμήμα Φυλακών.

Για πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 22406106.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close