Διεθνή

Η Βρετανική Βουλή είπε «Όχι» στην πρόταση Τζόνσον για πρόωρες εκλογές

Άλλη μια ήττα για τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει την πρόταση για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Υπέρ της πρότασης Τζόνσον τάχθηκαν 299 βουλευτές, ενώ 70 βουλευτές κατά. Για να εγκριθεί όμως η πρότασή απαιτούνταν 434 ψήφοι κι έτσι δεν έγινε αποδεκτή.

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε αμέσως μετά ότι «Αυτό το Κοινοβούλιο δεν μπορεί πλέον να κρατά όμηρο τη χώρα» και υπογράμμισε πως «Ήρθε η ώρα οι ψηφοφόροι να λάβουν θέση επί της νέας συμφωνίας με τις Βρυξέλλες».

Για το λόγο αυτό, εξήγησε, αργότερα το βράδυ της Δευτέρας η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στη βουλή νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου και σημείωσε ότι «είναι ώρα να υλοποιηθεί το Brexit».

Ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, είπε ότι το κόμμα του θα εξετάσει με προσοχή το νομοσχέδιο.

Τόνισε ότι ανυπομονεί σε μια ξεκάθαρη απόφαση (σ.σ. του Μπόρις Τζόνσον) ότι η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βρίσκεται πλέον στο τραπέζι.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close