Κύπρος

Βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που βρίσκονται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Παρασκευής στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αναμένεται να εξασθενίσουν μετά το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται πως έχει εκδοθεί κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες, με ισχύ από τις 1:00 π.μ. μέχρι τις 12:00 μ.μ. της Παρασκευής.

Η πρόγνωση σε συντομία

  • Σήμερα: κυρίως συννεφιασμένος, βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, χιόνια στα ψηλότερα ορεινά
  • Απόψε: μερικώς συννεφιασμένος
  • Αύριο: μερικώς συννεφιασμένος, μεμονωμένες βροχές, χιόνια στα ψηλότερα ορεινά

Λεπτομερής πρόγνωση

Τo χαμηλό βαρομετρικό που βρίσκεται νότια της Κύπρου σύντομα εξασθενεί και ασθενής χαμηλή πίεση εγκαθίσταται στην περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Μετά το μεσημέρι αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, αρχικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αρχικά στα ανατολικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 12 στα νότια και ανατολικά παράλια και στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά, αναμένεται παγετός.

Πρόγνωση για τις τρεις επόμενες μέρες

Το Σάββατο, την Κυριακή και την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος ενώ κατά διαστήματα αναμένονται μεμονωμένες βροχές και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει το Σάββατο μικρή άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Κυριακή και την Δευτέρα δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

Καταγραφή του χιονιού

Το ύψος του χιονιού που καταγράφηκε σήμερα η ώρα 5:00 π.μ. στην Πλατεία Τροόδους ήταν 77 εκατοστά.

Σημείωση: Ο καιρός αναρτάται σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close