Κύπρος

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Κίτρινη προειδοποίηση

Βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο την περιοχή της Ρόδου, κινείται ανατολικά και επηρεάζει τον καιρό της περιοχής.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες, με ισχύ από τις 8:00 μέχρι τις 18:00 της Παρασκευής. Σύμφωνα με την κίτρινη προειδοποίηση, τη δωδέκατη για φέτος, η ένταση της βροχές είναι πιθανό να ξεπερνά τα 55 χιλιοστά την ώρα.

Πρόγνωση σε συντομία

  • Σήμερα: Βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ψηλότερα ορεινά
  • Απόψε: Μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, χιόνια τοπικά στα ορεινά
  • Αύριο: Τοπικές βροχές ή και καταιγίδα

Λεπτομερής πρόγνωση

Σήμερα (Παρασκευή), ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά τοπικά παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί μέχρι ταραγμένη, για να καταστεί μετά το μεσημέρι ταραγμένη, στα ανατολικά παράλια και μέχρι κυματώδης, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά δυνατό να σχηματιστεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα καθώς και χιόνι ή χιονόνερο τοπικά στα ορεινά. Σύντομα όμως, αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης, στα δυτικά παράλια και μέχρι ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο (Σαββατο), ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα ή και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνι ή χιονόνερο τοπικά στα ορεινά. Η θερμοκρασία αναμένεται σημειώσει μικρή άνοδο.

Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Την Κυριακή, όπως και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα ή και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνι ή χιονόνερο τοπικά στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Μέτρηση χιονιού

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, σήμερα μέχρι τις 5:00 το πρωί, ήταν 43 εκατοστά.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close