Με βροχές και καταιγίδες συνεχίζεται η άνοιξη

Η πρόγνωση του καιρού στην Κύπρο για σήμερα Παρασκευή {15/03/2019}.

storm
[Photo Credits: Eugene Triguba]

Κάθε άλλο από άνοιξη συνεχίζει να θυμίζει ο καιρός στην Κύπρο, αφού μετά τις χθεσινές βροχές θα προστεθούν και καταιγίδες για σήμερα. 

Ο καιρός για σήμερα Παρασκευή (15/3) το πρωί προβλέπεται να είναι κατά διαστήματα κυρίως αίθριος αλλά και με συννεφιά, που θα δώσει μεμονωμένες βροχές.

Το απόγευμα αναμένεται να καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και σε πολλές περιοχές με μεμονωμένες καταιγίδες και χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι δυτικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί (4 με 5 μποφόρ), αλλά το απόγευμα, στα προσήνεμα παράλια, μέχρι πολύ ισχυροί (5 με 6 μποφόρ).

Η θάλασσα θα είναι το πρωί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, ενώ το απόγευμα στα προσήνεμα παράλια θα καταστεί ταραγμένη.

Οι θερμοκρασίες για σήμερα: Στο εσωτερικό θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς, στα παράλια στους 17 και στα ψηλότερα ορεινά στους 7.

Weather Cyprus - 15.03.2019
Η πρόγνωση του καιρού στην Κύπρο για σήμερα Παρασκευή, 15/03/2019. [Table Credits: Department of Meteorology Cyprus]
Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι (3 με 4 μποφόρ) αλλά στα προσήνεμα παράλια και ορεινά μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί (4 με 5 μποφόρ).

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη.

Οι θερμοκρασίες για απόψε: Στο εσωτερικό θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς, στα παράλια στους 10 και στα ψηλότερα ορεινά στους 2.

Οι προβλέψεις για τις επόμενες 3 μέρες

Το Σάββατο ο καιρός προβλέπεται να είναι συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ αργά το απόγευμα αναμένεται να βελτιωθεί.

Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, τουλάχιστον στο εσωτερικό και τα ορεινά.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, ο καιρός προβλέπεται να είναι κυρίως αίθριος, με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακά αισθητή άνοδο.

Το ύψος χιονιού στην πλατεία Τροόδους (κατά τις 05:00 σήμερα): 21 εκατοστά.

Σημ.: Ο καιρός αναρτάται σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com