Βροχές και καταιγίδες το απόγευμα

Η πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα και την Τρίτη (08-09/10/2018}.

Rain
[Photo Credits: Erik Witsoe/UNSPLASH]

(OnlinEpikairotita) — Βροχερό προβλέπεται το καιρικό σκηνικό σήμερα αλλά και μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Το απόγευμα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Σε καταιγίδα δυνατό να ενισχύονται στα 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές ή και μέσες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και σταδιακά τοπικά μέχρι βόρειοι, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία στο εσωτερικό και τα βόρεια παράλια θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα παράλια γύρω στους 19 και στα ψηλότερα ορεινά γύρω στους 11 βαθμούς.

Η πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα και την Τρίτη, 08-09/10/2018. (Table Credits: Department of Meteorology Cyprus)

Αύριο, το πρωί θα υπάρχουν περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και παροδικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το μεσημέρι και το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 3 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Σε καταιγίδα δυνατό να ενισχύονται στα 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα παράλια γύρω στους 29 και στα ψηλότερα ορεινά γύρω στους 20 βαθμούς.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Ο καιρός αναρτάται σύμφωνα με τη πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Κύπρου.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com