Κύπρος

Βροχών και καταιγίδων συνέχεια — κίτρινη προειδοποίηση

Βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο στην Αλβανία, κινείται νοτιοανατολικά και θα επηρεάσει την Κύπρο, μέχρι και την Κυριακή.

Με κακοκαιρία θα περάσουμε και το Σαββατοκύριακο, λόγω ενός βαρομετρικού χαμηλού, με κέντρο στην Αλβανία, που κινείται από τα νοτιοανατολικά και αναμένεται να επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέα κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, η οποία βρίσκεται σε ισχύ από χθες στις 21:00 έως σήμερα στις 16:00.

Σύμφωνα με την κίτρινη προειδοποίηση της υπηρεσίας, η συνολική βροχόπτωση μπορεί να ξεπεράσει τα 50 χιλιοστόμετρα σε χρονική διάρκεια έξι ωρών.

Η πρόβλεψη σε συντομία

  • Σήμερα: συννεφιασμένος με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες
  • Απόψε: συννεφιασμένος με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες
  • Αύριο: κατά διαστήματα συννεφιασμένος
  • Δευτέρα: κυρίως αίθριος, άνοδος θερμοκρασίας
  • Τρίτη: κυρίως αίθριος, άνοδος θερμοκρασίας

Λεπτομερής πρόβλεψη

Σήμερα, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, στις περισσότερες περιοχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη και το απόγευμα τοπικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται, τοπικά, βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από αργά το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Σημ.: Ο καιρός αναρτάται σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close