Κόσμος

Αναστέλλεται προσωρινά η μετανάστευση προς τις ΗΠΑ

Δεν αφορά τους μετανάστες που διαμένουν ή εργάζονται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες και επιδιώκουν να γίνουν νόμιμοι μόνιμοι κάτοικοι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την Τετάρτη εκτελεστικό διάταγμα, με το οποίο αναστέλλεται για 60 ημέρες η χορήγηση άδειας μόνιμης παραμονής σε μετανάστες.

Το διάταγμα, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την Πέμπτη, δεν αφορά τους μετανάστες που διαμένουν ή εργάζονται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες και επιδιώκουν να γίνουν νόμιμοι μόνιμοι κάτοικοι. Οι ιατροί, οι αγρότες και άλλοι που εισέρχονται σε προσωρινές “μη μεταναστευτικές” θεωρήσεις δεν επηρεάζονται, και η αναστολή εξαιρεί επίσης τους συζύγους και τα ανήλικα παιδιά των ΗΠΑ πολίτες, μεταξύ άλλων.

«Για να προστατεύσω τους σπουδαίους αμερικανούς εργαζομένους μας, μόλις υπέγραψα το εκτελεστικό διάταγμα που αναστέλλει προσωρινά τη μετανάστευση προς τις ΗΠΑ. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι οι άνεργοι Αμερικανοί (…) θα είναι πρώτοι στην ουρά καθώς η οικονομία μας θα ξανανοίγει», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί για τις προσπάθειες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Ο Τραμπ διευκρίνισε ότι η ενδεχόμενη παράταση της ισχύος του μέτρου θα εξεταστεί «εν καιρώ».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button