Ευρώπη

Υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους δημόσιους χώρους της Μαδρίτης

Η Μαδρίτη εντείνει τους περιορισμούς του κορωνοϊού λόγω νέας αύξησης κρουσμάτων. Υποχρεωτική καθίσταται η χρήση μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους, ενώ περιορίζονται εκ νέου οι συναθροίσεις πολιτών.

Υποχρεωτική θα είναι από την Πέμπτη η χρήση μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους της Μαδρίτης, κατόπιν απόφασης της περιφερειακής κυβέρνησης λόγω της νέας αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού. Την ανακοίνωση έκανε την Τρίτη η επικεφαλής της Περιφέρειας της Μαδρίτης, Ισαμπέλ Ντίαθ Αγιούσο, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για τη συμπεριφορά πολλών νεαρών στην ισπανική πρωτεύουσα.

Εκτός από τη μάσκα, η περιφερειακή κυβέρνηση θα προχωρήσει και σε επιπλέον μέτρα όπως ο περιορισμός των συναθροίσεων μέχρι 10 άτομα, κάτι το οποίο θα ισχύει και για τους εξωτερικούς χώρους των εστιατορίων. Επίσης, τα μπαρ θα κλείνουν στη 1 το πρωί και θα πρέπει να τηρούν αναλυτικό κατάλογο των θαμώνων.

Επιπλέον η επικεφαλής της Περιφέρειας της Μαδρίτης ζήτησε από την κεντρική κυβέρνηση να αυξηθούν τα μέτρα για τον εντοπισμό των κρουσμάτων στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, δηλώνοντας ότι «προσφερόμαστε να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός νοσοκομείου εκστρατείας το οποίο θα μπορούσε να στηθεί στο αεροδρόμιο Μπαράχας» της Μαδρίτης.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Μαδρίτη έχει ξεπεράσει τις 70.000, ενώ πέραν των 8.000 ανθρώπων έχουν χάσει τη ζωή τους. Σε όλη την Ισπανία έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα 325,862 κρούσματα και 28,434 θάνατοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button