ΚόσμοςΤηλεόραση

Ισλανδία: Χιλιάδες υπογραφές κατά της διεξαγωγής της Eurovision στο Ισραήλ

(OnlinEpikairotita) — Χιλιάδες υπογραφές από Ισλανδούς για μποϊκοτάζ του επόμενου διαγωνισμού της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Ισραήλ.

Ένας Ισλανδός πολίτης ανάρτησε στον ιστότοπο change.org ένα αίτημα προς την κρατική τηλεόραση της Ισλανδίας RUV με το οποίο την καλεί να μποϊκοτάρει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί το 2019 στο Ισραήλ, μετά τον θάνατο δεκάδων Παλαιστίνιων από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας.

Το διαδικτυακό αίτημα συγκέντρωσε μέχρι στιγμής 13.000 υπογραφές, ενώ εκτιμάται ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεπεράσει τις 30.000.

Πάντως ο εκπρόσωπος της κρατικής τηλεόρασης της Ισλανδίας RUV, Σκαρπέντιν Γκούντμουντσον, δήλωσε ότι “όλα εξετάζονται” στο παρόν στάδιο, αφήνοντας έτσι να νοηθεί πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο απόσυρσης της συμμετοχή τους.

Στο μεταξύ, το αίτημα και την πρωτοβουλία υποστήριξε και ο τραγουδιστής Παλ Όσκαρ Χαλμτίσον, ο οποίος συμμετείχε στον διαγωνισμό το 1997. Μάλιστα ο Παλ Όσκαρ κατήγγειλε, μέσω της σελίδας του στο Facebook, τις χώρες που “παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα”.

Υπενθυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision για το 2019 θα φιλοξενηθεί στο Ισραήλ, μετά τη νίκη της Νέτα Μπαρζιλάι, το περασμένο Σάββατο, με το τραγούδι «Toy».

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button