Κόσμος

Σε νοσοκομείο «προληπτικά» ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έλαβε ένα πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων ως θεραπεία για τη νόσο Covid-19 την Παρασκευή και θα μεταφερθεί προληπτικά στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed στο Μέριλαντ, όπου θα παραμείνει για μερικές μέρες.

«Ο Πρόεδρος Τραμπ παραμένει σε καλή διάθεση, έχει ήπια συμπτώματα και εργάζεται καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας», ανέφερε σε δήλωσή του η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Kayleigh McEnany. «Με μεγάλη προσοχή, και μετά από σύσταση του γιατρού και των ειδικών του, ο Πρόεδρος θα εργάζεται από τα προεδρικά γραφεία στο Walter Reed για τις επόμενες ημέρες. Ο Πρόεδρος Τραμπ εκτιμά την έκρηξη υποστήριξης τόσο για αυτόν όσο και για την Πρώτη Κυρία.»

Νωρίτερα, ο γιατρός του Αμερικανού προέδρου δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αισθάνεται κόπωση, αλλά έχει καλή διάθεση και λαμβάνει θεραπεία για τον κορωνοϊό. Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, ο κ. Τραμπ λαμβάνει μια πειραματική θεραπεία με πολυκλωνικά αντισώματα.

Η θεραπεία που έλαβε ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι ένα κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύχθηκε από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron, σύμφωνα με υπόμνημα του γιατρού του, Sean P. Conley. Ο κ. Τραμπ λαμβάνει επίσης συμπληρώματα τροφής όπως βιταμίνη D, ψευδάργυρο, μελατονίνη, καθημερινή ασπιρίνη και φαμοτιδίνη (ένα αντιόξινο γνωστό ως Pepcid), ανέφερε το σημείωμα.

Τα αρχικά αποτελέσματα δείχνουν ότι η θεραπεία με Regeneron μπορεί να μειώσει το επίπεδο του ιού στο σώμα όταν χορηγείται αρκετά νωρίς κατά τη διάρκεια μιας λοίμωξης.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέστρψε την Πέμπτη στην Ουάσινγκτον από το Νιου Τζέρσεϋ όπου παρευρέθηκε σε εκδήλωση γκολφ. [Photo Credits: Erin Schaff/The New York Times]

Η είδηση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς πέραν του ζητήματος της υγείας του ενοίκου του Λευκού Οίκου, οι ΗΠΑ απέχουν ένα μήνα από τις προεδρικές εκλογές και γεννώνται ερωτήματα για το πώς αυτές θα επηρεαστούν.

Στο μεταξύ, αρνητικό ήταν το τεστ κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η σύζυγός του. Αρνητικό, επίσης, ήταν το τεστ κορωνοϊού στο οποίο υποβλήθηκε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Αρνητική στην COVID-19 βγήκε και η υποψήφια αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών, Κάμαλα Χάρις, καθώς και ο σύζυγός της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button