Κόσμος

Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος προσβλήθηκε από κορωνοϊό, μεταφέρθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Downing Street.

«Από το βράδυ της Κυριακής, ο πρωθυπουργός ήταν υπό τη φροντίδα των γιατρών στο νοσοκομείο του St Thomas, στο Λονδίνο, αφού εισήχθη με επίμονα συμπτώματα κορωνοϊού. Κατά τη διάρκεια του απογεύματος, η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού επιδεινώθηκε και, με τη συμβουλή της ιατρικής του ομάδας, μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Δομίνικ Ράαμπ, ο οποίος είναι ο πρώτος υπουργός, να τον αναπληρώσει, όπου αυτό είναι απαραίτητο. Ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα και ευχαριστεί όλο το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή του».

Στις 27 Μαρτίου ο Μπόρις Τζόνσον, αφού είχε εμφανίσει ήπια συμπτώματα, υποβλήθηκε στο τεστ και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ακολούθησε τις οδηγίες των γιατρών και μπήκε σε καραντίνα.

«Τις τελευταίες 24 ώρες παρουσίασα ήπια συμπτώματα και διαγνώστηκα θετικός στον κορωνοϊό» έγραψε στο Twitter ο Τζόνσον. «Τώρα έχω τεθεί σε αυτο-απομόνωση, αλλά θα συνεχίσω να ηγούμαι της κυβερνητικής απόκρισης (σ.σ. στην πανδημία) μέσω βιντεο-συνεδριάσεων, καθώς παλεύουμε με αυτόν τον ιό. Μαζί θα τον νικήσουμε» καταλήγει ο Βρετανός πρωθυπουργός που συνοδεύει το μήνυμά του με το χάσταγκ «Μείνετε Σπίτι, Σώζει Ζωές».

Ωστόσο χθες, τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν και συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας παρουσίαζε επί μέρες, όπως ο ίδιος ανέφερε σε μήνυμά του υψηλό πυρετό.

Ο Μπόρις Τζόνσον χθες εισήχθη στο νοσοκομείο, δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε θετικός με κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του πρωθυπουργού, ο Τζόνσον «συνεχίζει να έχει επίμονα συμπτώματα του κορωνοϊού».

Η ίδια έκανε λόγο για «προληπτικό μέτρο» που ελήφθη κατόπιν συμβουλής του γιατρού του. Νωρίτερα σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον έστειλε και το πρώτο μήνυμα από το νοσοκομείο.

«Χθες το βράδυ, ακολουθώντας τη συμβουλή του γιατρού μου, πήγα στο νοσοκομείο για κάποιες εξετάσεις ρουτίνας, καθώς έχω ακόμη συμπτώματα του κορωνοϊού. Είμαι ευδιάθετος και σε επαφή με την ομάδα μου, καθώς δουλεύουμε μαζί για να καταπολεμήσουμε τον ιό και να τους κρατήσουμε όλους ασφαλείς» έγραψε στο Τwitter ο Βρετανός πρωθυπουργός, ενώ ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

«Θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ σε όλο το εξαιρετικό προσωπικό του NHS που φροντίζει εμένα και άλλους αυτήν τη δύσκολη στιγμή. Είστε οι καλύτεροι της Βρετανίας. Μείνετε όλοι ασφαλείς και παρακαλώ να θυμάστε να μένετε σπίτι για να προστατεύετε το NHS και να σώσετε ζωές» έγραψε περαιτέρω στην ανάρτησή του.

Διαβάστε περισσότερα

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close