Κόσμος

Τίγρη σε ζωολογικό κήπο στη Νέα Υόρκη θετική στον κορωνοϊό

Άλλα έξι αιλουροειδή παρουσίασαν συμπτώματα του ιού.

Μία τίγρη σε ζωολογικό κήπο στη Νέα Υόρκη διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό, ενώ άλλα έξι αιλουροειδή παρουσίασαν συμπτώματα, ανακοίνωσε την Κυριακή το Τμήμα Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η τίγρη, η οποία ονομάζεται Νάντια και είναι 4 ετών, πιστεύεται ότι είναι η πρώτη γνωστή περίπτωση άγριου ζώου που μολύνθηκε από Covid-19. Ο ζωολογικός κήπος που βρίσκεται στο Μπρονξ είναι κλειστός για τους επισκέπτες από τις 16 Μαρτίου.

Σε ανακοίνωση του ζωολογικού κήπου, αναφέρεται ότι το αποτέλεσμα της εξέτασης που έδειξε πως η τίγρη είχε κορωνοϊό επιβεβαιώθηκε από το Εθνικό Εργαστήριο Κτηνιατρικών Υπηρεσιών στην Αϊόβα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η τίγρη φαίνεται ότι έχει μολυνθεί από έναν ασυμπτωματικό φύλακα του ζωολογικού κήπου. Εάν οι εκτιμήσεις επαληθευθούν θα είναι το πρώτο περιστατικό μετάδοσης κορωνοϊού από άνθρωπο σε ζώο.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά, εξ όσων γνωρίζουμε, που ένας άνθρωπος μόλυνε άγριο ζώο και το ζώο έχει αρρωστήσει» είπε ο Πολ Κάλε, επικεφαλής κτηνίατρος στο ζωολογικό κήπο, στο πρακτορείο Reuters την Κυριακή. Είπε ότι σκοπεύει να μοιραστεί τα ευρήματα με άλλους ζωολογικούς κήπους και ιδρύματα που ερευνούν τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Η Νάντια, η αδερφή της Αζουλ, καθώς και δύο ακόμα τίγρεις και τρία αφρικανικά λιοντάρια έχουν εμφανίσει συμπτώματα και αναμένεται να αναρρώσουν πλήρως, δήλωσε ο ζωολογικός κήπος. Τα ζώα εμφανίζουν μείωση της όρεξης, αλλά κατά τα άλλα λειτουργούν καλά υπό κτηνιατρική φροντίδα. Εξέταση έγινε μόνο στη Νάντια.

Οι γάτες, τόσο οι άγριες όσο και οι οικόσιτες, είναι ευάλωτες στον κορωναϊό, αλλά μέχρι πρόσφατα δεν ήταν γνωστό αν μπορούσαν να κολλήσουν SARS-CoV-2. Μια νέα κινεζική μελέτη διαπίστωσε ότι οι γάτες μπορεί να μολύνουν η μία την άλλη και οι επιστήμονες σπεύδουν να μάθουν ποια άλλα είδη μπορεί να μολυνθούν.

Ο ζωολογικός κήπος είπε όλα τα ζώα της εγκατάστασης θα παρακολουθούνται στενά.

Διαβάστε περισσότερα

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close