Σπορ

Υιοθετήστε Κύπριους αθλητές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020

Στην προσπάθεια των Κύπριων αθλητών που εξασφάλισαν ήδη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020, αλλά και σε αυτούς που αγωνίζονται για να το πετύχουν έρχεται να συμβάλει το πρόγραμμα ‘Υιοθετήστε έναν Αθλητή’.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος χορηγιών ‘Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Τόκυο’, με το οποίο επιχειρείται η οικονομική στήριξη των Κύπριων αθλητών.

Το πρόγραμμα ‘Υιοθέτησε ένα αθλητή’ ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2014, και θεωρείται ως η αιτία που αυξήθηκαν τα μετάλλια της χώρας στους Ολυμπιακούς του Ρίο 2016.

«Παίρνοντας έμπνευση από το εξαιρετικά πετυχημένο αντίστοιχο πρόγραμμα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ξεκινήσαμε εδώ και μερικούς μήνες την εισαγωγή και υλοποίηση του προγράμματος στη χώρα μας», αναφέρει η ΚΟΕ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εταιρείες, οργανισμούς, φορείς και ιδιώτες, και αφορά την στήριξη των αθλητών της προ-Ολυμπιακής ομάδας της Κύπρου, μέσω οποιασδήποτε χορηγίας.

Οι «ανάδοχοι» χορηγοί μπορούν να επιλέξουν οι ίδιοι τον αθλητή που θέλουν να στηρίξουν στην προσπάθεια που κάνει για πρόκριση και διάκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκυο 2020.

Οι χορηγίες ξεκινούν από μερικές χιλιάδες ευρώ και αυξάνονται ανάλογα με το επίπεδο και τις ανάγκες προετοιμασίας του αθλητή καθώς επίσης τις απαιτήσεις του χορηγού.

Η ΚΟΕ ξεκαθαρίζει, ταυτόχρονα, ότι δεν επωφελείται άμεσα από το πρόγραμμα, καθότι το ύψος της χορηγίας και τα προωθητικά οφέλη που προσφέρουν ως αντάλλαγμα οι αθλητές, αποτελούν προϊόν συνεννόησης μεταξύ των εταιρειών και αθλητών.

Με τα σημερινά δεδομένα, οι Κύπριοι αθλητές υψηλού επιπέδου λαμβάνουν σημαντική στήριξη από το κράτος, από ιδιώτες χορηγούς, καθώς και από προγράμματα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) όπως το Olympic Solidarity, αναφέρει η ΚΟΕ.

Τονίζει, παράλληλα, πως οι ανάγκες των αθλητών είναι ακόμα μεγαλύτερες και με το χορηγικό πρόγραμμα φιλοδοξεί να δώσει περαιτέρω οικονομική ώθηση αλλά και να δώσει το έναυσμα για περαιτέρω εμπλοκή των εταιριών σε σχέση με τις χορηγίες στον αθλητισμό.

Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 32 αθλητές από δέκα αθλήματα και οι 9 έχουν ήδη «υιοθετηθεί».

Οι χορηγοί που «υιοθέτησαν» αθλητές (μέχρι τώρα)

  • Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα: Ραλούκα Σερμπάν (τένις)
  • Petrolina (Holdings) Public Ltd: Μάριο Γεωργίου (γυμναστική)
  • CTC-ARI Airports Duty Free: Άντρη Ελευθερίου (σκοποβολή)
  • Carbo One Ltd: Μάριο Γεωργίου, Ηλία Γεωργίου, Τομ Νικολάου και Βικτώρια Σκιττίδη (γυμναστική)
  • EKO Hellenic Petroleum Cyprus Ltd: Ναταλία Ευαγγελίδου (στίβος)
  • Elements Capital Management: Ναταλία Ευαγγελίδου (στίβος)
  • Υφυπουργείο Τουρισμού: Άντρη Ελευθερίου και Ανδρέα Μακρή (σκοποβολή)
  • AJK Wealth Management Ltd: Μαριλένα Μακρή (ιστιοπλοΐα)

Οι δύο σκοπευτές που επέλεξε το Υφυπουργείο Τουρισμού έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020. Το ίδιο και η ιστιοπλόος Μαριλένα Μακρή.

Στην ανακοίνωση της ΚΟΕ, αναφέρεται ακόμα πως ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, μετέφερε το πρόγραμμα στο εξωτερικό και υπήρξε έντονο ενδιαφέρουν από απόδημους της Κύπρου στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Στο ετήσιο συνέδριο των Αποδήμων στην Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί τέλη Αυγούστου, αναμένεται να ανακοινωθούν νέες «υιοθεσίες» αθλητών ή ομάδων αθλητών», προστίθεται.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη λειτουργό της ΚΟΕ και υπεύθυνη του προγράμματος, Άντρη Σιάλου, στο τηλέφωνο 22 449899 ή μέσω email στο cypnoc.andri@olympic.org.cy.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close