Λευκωσία

Υπεγράφη η πρώτη φάση του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας

Η πρώτη φάση του περιμετρικού αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2023.

Η κυβέρνηση και η ιδιωτική εταιρεία “Cyfield Construction Ltd” υπέγραψαν την Τρίτη το συμβόλαιο για την κατασκευή της πρώτης φάσης (Φάση Α1) του περιμετρικού αυτοκινητόδρομου της Λευκωσίας, από τη Βιοτεχνική Ζώνη Λακατάμειας μέχρι την Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου.

Η υπογραφή του συμβολαίου έγινε στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και υπέγραψαν εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων  Έργων, Σωκράτης Ζαπίτης, και εκ μέρους της ιδιωτικής εταιρείας, η διευθύντρια Δέσποινα Χρυσοχού.

Κατά την υπογραφή του συμβολαίου ήταν παρόντες ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσους, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Σταύρος Μιχαήλ και άλλοι υπηρεσιακοί λειτουργοί.

Στην Φάση Α1 του περιμετρικού περιλαμβάνεται αυτοκινητόδρομος μήκους 7,5 χλμ. περίπου, για τη σύνδεση του υφιστάμενου αυτοκινητόδρομου Α1 (Λεμεσού-Λευκωσίας) παρά τον κόμβο της Βιομηχανικής Περιοχής Ιδαλίου με την Λεωφόρο Τσερίου/Στροβόλου παρά την βιοτεχνική περιοχή Λακατάμειας.

Περιλαμβάνονται, επίσης, 10 χλμ. συνδετήριοι δρόμοι, τρεις ανισόπεδοι κόμβοι και ένας ισόπεδος τερματικός κυκλικός κόμβος, για αποκατάσταση συνδέσεων με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, η κατασκευή της Φάσης Α1 προγραμματίζεται να αρχίσει τον Απρίλιο του 2020, με διάρκεια εκτέλεσης τρία χρόνια και κόστος €60,8 εκατομμυρίων + ΦΠΑ.

Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση της Φάσης Α1 έχει εξασφαλιστεί συγχρηματοδότηση ύψους €43.837.143 μέσω της διευκόλυνσης «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility – CEF), η οποία συγχρηματοδοτεί έργα που είναι ενταγμένα στο Κεντρικό Δίκτυο (Core Network) του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) (Trans European Transport Network – TEN-T).

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close