Υπέρ της απαγόρευσης οπλοκατοχής η πλειοψηφία των Καναδών

Σύμφωνα με καναδέζικη δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Flag of Canada

(OnlinEpikairotita) — Η πλειοψηφία των Καναδών τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης των μικρών πυροβόλων όπλων (περίστροφα, πιστόλια), σύμφωνα με καναδέζικη δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο «Nanos» για λογαριασμό του καναδέζικου τηλεοπτικού δικτύου CTV με αφορμή τα μέτρα που θέλει να λάβει η κυβέρνηση για να αποτρέψει την επανάληψη βίαιων επεισοδίων με πυροβολισμούς.

Σχεδόν ένας στους δύο Καναδούς (ποσοστό 48%) θα στήριζε μια τέτοια πρόταση της κυβέρνησης, ενώ το 19% βλέπει την απαγόρευση «μάλλον θετικά», αρκεί να εξαιρεθούν οι αστυνομικοί και όσοι είναι αρμόδιοι για την ασφάλεια.

Αντιθέτως, ένα ποσοστό 31% διαφωνεί με την απαγόρευση.

Στην γαλλόφωνη επαρχία του Κεμπέκ το 77% των κατοίκων είναι υπέρ της απαγόρευσης.

Μικρότερο είναι το ποσοστό που στηρίζει την πρόταση στον δυτικό Καναδά, φτάνοντας το 55%. Οι φωνές υπέρ της επιβολής ελέγχων στην οπλοκατοχή πολλαπλασιάστηκαν μετά την επίθεση που σημειώθηκε στα τέλη Ιουλίου στο Τορόντο, τη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά, όπου ένας 29χρονος άνδρας σκότωσε μια γυναίκα και ένα κοριτσάκι και τραυμάτισε άλλους 13 ανθρώπους.

Από τις αρχές του έτους μόνο στο Τορόντο έχουν καταγραφεί περισσότερα από 270 επεισόδια με πυροβολισμούς. Το περασμένο Σαββατοκύριακο σε διάφορες επιθέσεις στην πόλη και τα προάστιά της σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι, σύμφωνα με την εφημερίδα Toronto Star. Τον Αύγουστο ένας άνδρας σκότωσε τέσσερις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικούς στο Φρέντρικτον, στον ανατολικό Καναδά.

Την περασμένη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ζήτησε από την κυβέρνησή του να εξετάσει το ενδεχόμενο της πλήρους απαγόρευσης κατοχής μικρών πυροβόλων αλλά και τουφεκιών στον Καναδά. Η δημοσκόπηση του Nanos διενεργήθηκε σε δείγμα 1.000 ερωτηθέντων και το περιθώριο λάθους ανέρχεται στο 3,1%.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com