Κύπρος

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Κόρνο

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το απόγευμα της Κυριακής η πυρκαγιά που μαινόταν για σχεδόν έξι ώρες σε δασική περιοχή στην Κακορατζιά, παρά τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 11:00 λόγω σπινθήρων που προκλήθηκαν μετά από ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο και ακολούθως κατευθύνθηκε προς την πλευρά του δάσους λόγω της σφοδρότητας του ανέμου, γεγονός που δυσχέραινε τις προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης για την κατάσβεση της.

«Αρχικά ξεκίνησε αριστερά του αυτοκινητόδρομου και στη συνέχεια λόγω της διεύθυνσης και της έντασης του ανέμου η φωτιά μεταπήδησε στην αντίθετη πλευρά του δρόμου, δηλαδή στην δεξιά. Η πυρκαγιά είναι δύσκολη αφού είχαμε να αντιμετωπίσουμε δύο εστίες και μάλιστα η φωτιά από την δεξιά πλευρά κινείτο προς την πλευρά του δάσους με τον άνεμο να είναι εχθρός μας», είπε ο γενικός διευθυντής του τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου.

Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση 40 περίπου εκταρίων κρατικού δάσους, και για την κατάσβεσή της εργάστηκαν 100 άνδρες του Τμήματος Δασών με 18 οχήματα, 17 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 6 οχήματα, τρεις προωθητές γαιών, αριθμός γεωργικών ελκυστήρων, εθελοντικές ομάδες, ένα αεροπλάνο του Τμήματος Δασών, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας και ένα ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

Αυτοκινητόδρομος Λεμεσού-Λευκωσίας, 17 Μαΐου 2020. [Photo Credit: Department of Forests, Cyprus]

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 16 οχήματα του Τμήματος Δασών και 6 της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες, 5 οχήματα της ΕΜΑΚ, το ταμείο θήρας, αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, ελικόπτερο της αστυνομίας και ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

Λίγο μετά τις 15:00, η αστυνομία επανέφερε την κυκλοφορία τόσο στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, όσο και στον παλιό δρόμο, οι οποίοι είχαν κλείσει λόγω της περιορισμένης ορατότητας που είχε προκληθεί από τους καπνούς της φωτιάς.

Πριν από δύο μέρες, το Τμήμα Δασών εξέδωσε κόκκινο συναγερμό για την επικινδυνότητα δασικών πυρκαγιών, μετά την προειδοποίηση του τμήματος Μετεωρολογίας ότι θα επέρχονταν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Reporting by Andreas Alexandrou on May 17, 2020.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close