Η υπόθεση για τον εντοπισμό πτώματος γυναίκας στο Μιτσερό και ο φάκελος με τις 32 γυναίκες που έχουν δηλωθεί ως ελλείπουσες από το 1990 μέχρι σήμερα.

Το πτώμα μίας γυναίκας εντοπίστηκε χθες Κυριακή (14/4) στο παλιό λατομείο στο Μιτσερό, μετά από σχετική πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία, γύρω στις 3 το απόγευμα.

Την πληροφορία έδωσαν δύο Γερμανοί τουρίστες, οι οποίοι βρέθηκαν στο παλιό λατομείο για να το φωτογραφίσουν.

Στη σκηνή μετέβησαν άμεσα μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ, καθώς και άλλων τμημάτων της Αστυνομίας, οι οποίοι ανέσυραν στις 20:30 τη σορό της γυναίκας.

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας «κτενίζει» την περιοχή. Μάλιστα, ομάδα κατέβηκε στο φρεάτιο του μεταλλείου, όπου και εντοπίστηκαν κάποια πιθανά τεκμήρια.

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, εξετάζεται το ενδεχόμενο διάπραξης εγκληματικής ενέργειας, ενώ εξετάσεις πραγματοποιούνται για να διαπιστωθεί η ταυτότητα της γυναίκας.

Ο κ. Αγγελίδης κάλεσε τα ΜΜΕ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά για το τι μεταδίδουν.

Εξάλλου, η Αστυνομία κάλεσε κατοίκους των κοντινών χωριών για να δώσουν τις οποιασδήποτε πληροφορίες μπορεί να γνωρίζουν.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, Νικόλα Χαραλάμπους και Σοφοκλή Σοφοκλέους, που διενήργησαν αυτοψία στη σκηνή, το πτώμα βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Η νενομισμένη νεκροτομή ολοκληρώθηκε σήμερα, λίγο μετά τις 14:00 από τους πιο πάνω ιατροδικαστές στο Νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Κατά τη διάρκεια της νεκροτομής, παραλήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές και άλλες εξετάσεις.

Παράλληλα με τις εξετάσεις, η αστυνομία έχει προχωρήσει στην ανάσυρση των φακέλων από ανεξιχνίαστες υποθέσεις που βρίσκονται στο συρτάρι από τη δεκαετία του ’90, προκειμένου να βρει την άκρη του νήματος γύρω από τον εντοπισμό του γυναικείου πτώματος στο Μιτσερό.

Στο σχετικό κατάλογο που δημοσιεύθηκε από την Αστυνομία βρίσκονται 32 ελλείπουσες γυναίκες, εκ των οποίων οι τρεις είναι Ελληνοκύπριες και οι υπόλοιπες ξένης καταγωγής.

Βρείτε τη λίστα με τις 32 ελλείπουσες γυναίκες εδώ.

Copyright © 2019 OnlinEpikairotita.com