Κύπρος

Ζήτημα δημοσίου συμφέροντος η διατήρησή της Οικίας Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου λέει το αρμόδιο υπουργείο

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία για το θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου σε σχέση με την Οικία Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ δήλωσε στην εφημερίδα ‘Πολίτης’ ότι το κτίριο ανήκει στην Εκκλησία και δεν θα ανανεώσει τη συμφωνία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το οποίο διαχειριζόταν το κτήριο ως Εθνολογικό Μουσείο.

Στην ανακοίνωση, το υπουργείο ανέφερε ότι προτίθεται να πραγματοποιήσει συνάντηση με την Αρχιεπισκοπή για συζήτηση του θέματος. Παράλληλα, σημείωσε πως θέση του υπουργείου είναι πως η Οικία Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου πρέπει να παραμείνει και να λειτουργεί ως Εθνολογικό Μουσείο συνεισφέροντας στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης για μια σημαντική περίοδο της ιστορίας της Κύπρου.

«Το Εθνολογικό Μουσείο (Οικία Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου) βρίσκεται πλέον στη συνείδηση των πολιτών ως αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας της πόλης ενώ η διατήρησή του είναι ζήτημα δημοσίου συμφέροντος», είπε το αρμόδιο υπουργείο.

Copyright © 2020 OnlinEpikairotita.com

Show More

oestaff

Το OnlinEpikairotita.com είναι μία ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα που παράγει πρωτογενές υλικό, αναδεικνύει απόψεις και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της επικαιρότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button
Close